Zašto odabrati Harmony® test?

Zašto odabrati Harmony® test?

Rizik za Down sindrom kod trudnice starosti 35 godina iznosi 1:360

Jasni odgovori na važna pitanja

Nijedna druga NIPT metoda nije ispitivana u studijama tako detaljno kao metoda Harmony® testa. U  studijama  Harmony® test je tačno detektovao 99.99% fetalnih trizomija hromozoma 21.

Jasni odgovori na važna pitanja

Zašto odabrati Harmony® prenatalni test?

U kliničkim studijama preciznost utvrđivanja fetalnih trizomija hromozoma 21 ide i do 99,99%.

U najvećoj kliničkoj studiji koja je do danas sprovedena za ovakvu vrstu prenatalnog testiranja i koja je obuhvatila 18.955 trudnoća sa normalnim rizikom, Harmony® test je u 99,94% slučajeva tačno utvrdio postojanje trizomije 21.

Visoka stopa uspešnosti

 U 99, 4% slučajeva Harmony® test daje rezultat o genetskim sindromima.

Verovatnoća da li analiza Harmony® testa može biti sprovedena uspešno ili ne, dosta zavisi od toga koliko je slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) prisutno u majčinoj krvi. Procenat cffDNA zavisi i od nedelje trudnoće (što je trudnoća ranija, to je cffDNA prisutna u manjem procentu), kao i od težine majke (što je veća težina majke, to će biti pronađeno manje bebine cffDNA).

Udeo slobodno-cirkulišuće fetalne DNK

Da bi se utvrdio određeni hromozomski poremećaj kod fetusa, udeo slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) („fetalna frakcija“) u krvi majke mora iznositi najmanje 4%. Harmony® test se može uraditi od navršene 10. nedelje trudnoće (GN 10 + 0), jer udeo fetalne DNK u majčinoj krvi raste sa odmicanjem trudnoće. Do 21. nedelje trudnoće se udeo bebine DNK iz nedelje u nedelju povećava za 0, 1% , dok se nakon 21. gestacijske nedelje povećava za 1, 1%.

Partnerska laboratorija meri „fetalnu frakciju“ prilikom sprovođenja svakog Harmony ® testa. Ukoliko je fetalna frakcija ispod 4%, ne može se sprovesti evaluacija testa. Bio Save Lab tada dobija obaveštenje iz laboratorije u Nemačkoj da je nešto kasnije potrebno dostaviti novi uzorak krvi i o tome obaveštava pacijentkinju.

Brzo dobijanje rezultata

Prosečno vreme čekanja na rezultate je 3 radna dana – bez dodatnih troškova, od momenta pristizanja uzorka u laboratoriju u Nemačkoj.

Jedinstveno dizajniran, Harmony® smanjuje vreme obrade uzorka na samo tri radna dana - od prijema uzoraka do izdavanja rezultata. Ovo je omogućeno upotrebom mikroarej tehnologije, koja zamenjuje sekvenciranje koje dugo traje. Vreme potrebno za obradu uzorka može na ovaj način biti smanjeno sa 56 na samo 7, 5 sati. Mikroarej tehnologija je takođe naprednija od sekvenciranja i u pogledu tačnosti.

Upotreba testa prilikom terapije heparinom

Uzimanje heparina utiče na sadržaj GC (guanin-citozina) u uzorku krvi. NIPT testovi koji se zasnivaju na „nasumično masivnom paralelnom sekvenciranju“ (rMPS) zato imaju više neuspelih testova i pogrešno izdatih rezultata.  Harmony® test je nezavistan od terapije heparinom.

Terapija heparinom ne utiče na rezultate Harmony® testa.

Harmony® test koristi DANSR metodu (Digital Analysis of Selected Regions). Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj analizi specifičnih regija DNK, Harmony je nezavisan od distribucije GC u uzorku. 

Visokokvalifikovani tim lekara za dijagnozu i savetovanje

Tim u laboratoriji Cenata® GmbH čine visokokvalifikovani lekari i naučnici, uključujući i specijaliste u humanoj genetici, laboratorijskoj medicini, ginekologiji i akušerstvu.

Naš tim u partnerskoj laboratoriji Cenata® i Bio Save tim će rado odgovoriti na Vaša pitanja vezana za prenatalnu dijagnostiku, NIPT, kao i tumačenje Harmony® testa.

Sign In